ABHAYA
Postać: herbata
Cena: 20.00 zł Sugerowana przez producenta cena detaliczna produktu. Cena może się różnić w zależności od punktu sprzedaży.
Ulotka:
Opis i skład produktu ABHAYA
ABHAYA HERBATKA AJURWERDYJSKA, 100 g.
Herbatka w znacznym stopniu zmniejsza objawy arteriosklerozy, czyli miażdżycy naczyń krwionośnych.
Ziołowa formuła preparatu:
- zapobiega twardnieniu tętnic, zwiększając ich sprężystość,
- wspomaga w problemach z zapaleniem żył, tworzeniem się żylaków i owrzodzeń podudzi,
- pomaga rozrzedzać krew a także chroni przed jej krzepnięciem,
- znacznie zmniejsza poziom cholesterolu,
- reguluje ciśnienie krwi,
- skutecznie chroni przed zakrzepicą, embolią, zawałem mięśnia sercowego oraz naczyniowymi chorobami mózgu.
Skład:
Terminalia bellirica (Bibhitaka-owoc), Terminalia arjuna (migdałecznik arjuna-kora), Andrographis paniculata (brodziuszka wiechowata-owoc), centella asiatica (wąkrota azjatycka-liść), Valeriana officinalis (kozłek lekarski-korzeń), Terminalia chebula (migdałecznik chebulowiec-owoc), Emblica officinalis (liściokwiat garbnikowy-owoc), Punica granatum (granat właściwy-owoc).
Działanie:
ABHAYA to doskonała herbatka ziołowa, w formie suszu roślinnego, zalecana jest osobom, które chcą wzmocnić swój układ sercowo-naczyniowy.
Produkt w swoim składzie ma szereg składników roślinnych:
Terminalia bellirica - w znacznym stopniu przyczynia się do zdrowia układu sercowo-naczyniowego, wpływa na regulację normalnego poziomu cholesterolu,
Terminalia arjuna - skutecznie wspiera zdrowie serca, wpływa na pawidłową pracę układu sercowo-naczyniowego,
Andrographis paniculata - wspomaga utrzymanie normalnego obiegu krwi,
Centella asiatica - utrzymuje prawidłowe krążenie żylne, przynosi ulgę dla zmęczonych nóg,
Valeriana officinalis - wpływa na poprawę pracę serca, znacznie zwiększa wytrzymałość i elastyczność ścian naczyń krwionośnych a także normalizuje ciśnienie krwi.
Sposób użycia:
Spożywać 6 gramów produktu dziennie.
Łyżeczkę suszu roślinnego tj.: 2 g zaleć ok. 200 ml wrzątku, gotować do 3 minut, gotową herbatkę spożywać ciepłą lub gorącą dwa razy dziennie najlepiej przed jedzeniem.
Jeżeli zachodzi taka potrzeba można słodzić miodem.
Sposób parzenia - 1 łyżeczkę od herbaty należy zalać wrzątkiem i parzyć 10 min. Dla wzmocnienia działania wrzucić 1 łyżeczkę od herbaty ziół na 1 szklankę gotującej się wody i
gotować przez 3 – 5 min na wolnym ogniu. Następnie odstawić na 10 min i pić ciepłe przed jedzeniem.
Można stosować profilaktycznie: sporządzić napar z płaskiej łyżeczki na ½ l. wody.
Dzienną porcję można przygotować w termosie.
Opinie o ABHAYA
Dodaj opinię o ABHAYA
Wybierz ocenę i napisz krótkie uzasadnienie.