Hipp 3 Junior Combiotik
Producent: HIPP
Postać: proszek
Cena: 53.49 zł Sugerowana przez producenta cena detaliczna produktu. Cena może się różnić w zależności od punktu sprzedaży.
Ulotka:
Opis i skład produktu Hipp 3 Junior Combiotik
Hipp 3 Junior Combiotik, mleko w proszku po 1 roku, 600 g
Hipp 3 Junior Combiotik jest mlekiem modyfikowanym dla dzieci po 1. roku życia.
Skład:
odtłuszczone mleko, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), laktoza, błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy z laktozy), cytrynian potasu, ortofosforan wapnia, cytrynian wapnia, siarczan magnezu, witamina C, siarczan żelazawy, stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum**), witamina A, witamina E, witamina B2, jodan potasu, biotyna, witamina D, witamina B12,
*olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
**Lactobacillus fermentum CECT5716
Nie zawiera glutenu.
Działanie:
Mleko HiPP 3 Junior Combiotik zaopatruje dziecko w składniki odżywcze potrzebne dla jego prawidłowego wzrostu i rozwoju, w ilościach odpowiednich dla jego potrzeb.
Na tym etapie rozwoju dziecko ma szczególne wymagania żywieniowe, a zgodnie z nimi w mleku HiPP 3 Junior Combiotik ilość białka została w znacznym stopniu zredukowana, w porównaniu z mlekiem krowim. Dodatkowo mieszanka posiada w swoim składzie wartościowe żelazo oraz witaminy, m.in. witaminę D wspomagającą wchłanianie wapnia.
Podobnie jak w mleku HiPP 2 BIO Combiotik, tak i w mleku HiPP 3 Junior Combiotik znajdują się naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego i prebiotyczny błonnik pokarmowy.
Wskazania:
Mleko HiPP 3 Junior Combiotik jest odpowiednie dla dzieci po 1. roku życia. Można je podawać jako mleczny posiłek, np. z płatkami zbożowymi na śniadanie, jako kolację lub między głównymi posiłkami.
Sposób użycia:
Przygotowując mleko dla dziecka należy postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiłki powinny być podawane dziecku zaraz po przygotowaniu. Nie wolno ponownie podawać resztek pozostawionego mleka.
1. Wodę pitną przegotować i zostawić aż ostygnie do temperatury ok. 40°-50°C*.
2. Wlać do kubka odpowiednia ilość przegotowanej, ciepłej lub ostudzonej wody.
3. Dodać proszek.
4. Dokładnie wymieszać proszek i wodę.
5. Ostudzić mleko do temperatury ok. 37°C bezpośrednio przed podaniem. Zamknąć dokładnie opakowanie.
Aby ochronić naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego, nie wolno zalewać proszku wrzątkiem.
Sposób przygotowania:
Poniższe objętości są orientacyjne z uwagi na to, iż każde dziecko ma indywidualne potrzeby żywieniowe.
Dla właściwego przyrządzenia mieszanki, należy odmierzać proszek jedynie przy pomocy załączonej miarki.
Objętość porcji 170ml: 150ml przegotowanej wody + 5 miarek proszku, liczba porcji na dobę: 2.
30 ml wody przypada na jedną miarkę proszku.
Uwagi:
Otwarte opakowanie należy każdorazowo dokładnie zamknąć i przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25ºC. Zużyć w czasie 3 tygodni po otwarciu.
Opinie o Hipp 3 Junior Combiotik
Dodaj opinię o Hipp 3 Junior Combiotik
Wybierz ocenę i napisz krótkie uzasadnienie.