Moller`s Tran Norweski
Producent: PETER MOLLER
Postać: syrop
Cena: 21.99 zł Sugerowana przez producenta cena detaliczna produktu. Cena może się różnić w zależności od punktu sprzedaży.
Ulotka:
Opis i skład produktu Moller`s Tran Norweski
Moller`s Tran Norweski, aromat owocowy, 250 ml
Preparat Moller`s Tran tradycyjnie produkowany od 1854 roku. Naturalne źródło kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminy D i A. Wspomaga prawidłową pracę mózgu oraz odporność u dorosłych i dzieci powyżej 3. roku życia.
Wysoko bezpieczny tran pozyskiwany z dorsza, którego receptura pozwala w bezpieczny sposób uzupełniać dietę w kwasy omega-3 oraz witaminy niezbędne dla zdrowia.
Smak owocowy.
W prezencie Spirograf Rybka Moller's.
Skład
Preparat zawiera:
Olej z wątroby dorsza, naturalny aromat, octan DL-alfa tokoferylu (witamina E), mieszanina tokoferoli (przeciwutleniacz).
Wartość odżywcza | w 5 ml |
Kwasy tłuszczowe omega-3 | 1,2 g |
- kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 0,6 g |
- kwas eikozapentaenowy (EPA) | 0,4 g |
Witamina D | 10 µg (200%*) |
Witamina A | 250 µg (31%*) |
Witamina E | 10 mg (83%*) |
* % zalecanego dziennego spożycia
µg ekwiwalentu retinolu
mg ekwiwalentu alfa-tokoferolu
Działanie
Zawarta w preparacie witamina D wzmacnia odporność organizmu i pomaga zachować w zdrowym stanie kości i zęby.
Ponadto DHA zwiększa komfort pracy mózgu i sprawność widzenia. Kompleks DHA i EPA wmacniają funkcje serca.
Dawkowanie
Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia powinni przyjmować 1 małą łyżeczką (5 ml) 1 raz dziennie.
Uwagi
- Należy przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Zaleca się prowadzić zbilansowany sposób żywienia i prawidłowy tryb życia.
- Preparat nie zastąpi zbilansowanej diety.
- Przechowywać w miejscu niewidocznym i niedostępnym dla dzieci.
- Przechowywać w suchym, zaciemnionym miejscu.
- Przed zastosowanium wstrząsnąć butelką.
- Należy przechowywać w lodówce po otwarciu.
- Należy spożyć w ciągu 3 miesięcy po otwarciu.
Opinie o Moller`s Tran Norweski
Dodaj opinię o Moller`s Tran Norweski
Wybierz ocenę i napisz krótkie uzasadnienie.