Junior Be Strong
Producent: VISION
Postać: tabletki do żucia
Cena: 186.00 zł Sugerowana przez producenta cena detaliczna produktu. Cena może się różnić w zależności od punktu sprzedaży.
Ulotka:
Opis i skład produktu Junior Be Strong
Junior Be Strong
Wzmacnia system odpornościowy dziecka. Zawiera unikatowe składniki najwyższej jakości. Jest produkowany zgodnie z najnowszymi technologiami, które pozwalają na zachowanie maksymalnych ilości cennych substancji.
Dostępny w sprzedaży w formie żelu o smaku czekoladowym.
Zalecana dawka: 2 tubki tygodniowo (1 raz na 3 dni).
W opakowaniu znajduje się 8 tubek.
Jest produkowany zgodnie z standardami GMP w Irlandii w fabryce Nutripharma (holding Arkopharma).
Skład:
Witamina B1 - 0,9 mg
Witamina B2 - 1 mg
Witamina B6 - 1,3 mg
Witamina D3 - 2,5 µg
Miód - 1200 mg
Zagęszczony sok z owoców aceroli - 300 mg
Mleczko pszczele - 100 mg
Większość producentów, nawet jeśli wykorzystuje te składniki, to zazwyczaj w innej kombinacji i z zastosowaniem suchego mleczka pszczelego oraz miodu, uzyskanego z plastrów metodą podgrzewania, które powoduje zburzenie jego struktury molekularnej i utratę ogromnej ilości cennych substancji.
Zagęszczony sok z owoców aceroli
Acerola (Malphighia glabra, Acerola) - (malpigia granatolistna, wiśnia z Barbados, wiśnia tropikalna, czereśnia portorykańska) to najbogatsze w witaminę C owoce na świecie.
Acerola występuje w zachodniej części Indii, w Barbadosie, na Jamajce oraz w Surinamie. Jest bardzo ceniona ze względu na najwyższą zawartość witaminy C. Acerola w rzeczywistości nie jest ani wiśnią, ani czereśnią, przypomina raczej owoce cytrusowe. Miąższ owoców aceroli jest podzielony na cząstki. Dojrzałe owoce aceroli mają barwę ciemnoczerwoną, średnica nie przekracza dwóch centymetrów. Owoce są chrupiące, mają pikantny smak o lekkiej gorzko-kwaśnej nutce. Acerolę wykorzystywano w medycynie ludowej jako środek wzmacniający organizm.
W mleku pszczelim zawarte są:
- witaminy В1, В2, В5, В6, РР, В12, В9 (kwas foliowy), Н, С
- makro- i mikroelementy
- czynniki wzrostu
- fitoncydy
Dzięki swojemu składowi oraz właściwościom mleczko pszczele jest biologicznym stymulatorem, który aktywizuje wszystkie procesy życiowe organizmu. Posiada działanie tonizujące, poprawia wzrok, pamięć oraz krążenie krwi, zwiększa odporność organizmu, stymuluje procesy przemiany materii, posiada właściwości antybakteryjne.
Miód - to wysokokaloryczny produkt spożywczy, który jest nektarem częściowo przetworzonym przez pszczoły miodonośne (Apis mellifera).
W skład miodu wchodzą:
- cukry proste (do 75%), które są przyswajane przez organizm w całości
- witaminy В1, В2, В6, В9, Е, К, С, prowitamina А - betakaroten
- składniki mineralne: potas, magnez, żelazo, fosfor
- inne substancje aktywne biologicznie, niezbędne w procesach krwiotwórczych i w budowie kości.
- cukry proste (do 75%), które są przyswajane przez organizm w całości
- witaminy В1, В2, В6, В9, Е, К, С, prowitamina А - betakaroten
- składniki mineralne: potas, magnez, żelazo, fosfor
- inne substancje aktywne biologicznie, niezbędne w procesach krwiotwórczych i w budowie kości.
Miód jest cennym produktem spożywczym, wywierającym szczególnie korzystne działanie na dzieci. Ilość hemoglobiny w krwi dzieci, które codziennie spożywają miód wzrasta średnio o 24%. Regularne spożywanie miodu zwiększa ponadto odporność organizmu dziecka na różne infekcje i przeziębienie. Rozwój organizmu dziecięcego przebiega bardziej harmonijnie, jeśli w skład codziennego pożywienia dziecka wchodzi miód.
Witamina В1 wchodzi w skład najważniejszych fermentów, które regulują przemianę węglowodanową i energetyczną w organizmie człowieka. Zapotrzebowanie na energię - to podstawowa potrzeba każdego żywego organizmu. Bez stałego wytwarzania i zużywania energii nie zachodzi w organizmie żaden biologiczny proces. Witamina В1 poprawia pracę mięśni i systemu nerwowego, zapobiega takim chorobom jak polineuropatia (beri-beri). Niedobór witaminy В1 powoduje zmęczenie, rozdrażnienie i bezsenność.
Witamina В2 - korzystnie wpływa na wzrost i regenerację komórek, odgrywa istotną rolę w regulacji przemiany węglowodanów, białek i tłuszczów. Jest niezbędna w zachowaniu dobrego wzroku. Niedobór witaminy В2 powoduje zapalenie śluzówki jamy ustnej, pęknięcia w kącikach ust, zaburzenia widzenia o zmroku oraz łzawienie oczu, następuje gwałtowne spowolnienie wzrostu, pojawia się łojotokowe zapalenie skóry.
Witamina В6 uczestniczy w przemianie aminokwasów i kwasów tłuszczowych, jak również w procesach krwiotwórczych. Ma ogromne znaczenie dla systemu nerwowego. Niedobór witaminy В6 może powodować zwiększone stany rozdrażnienia, psychozy oraz zapalenie skóry i inne choroby skórne.
Witamina D posiada zdolność do regulowania przemiany fosforowo-wapniowej, zapewnia wchłanianie wapnia i fosforu w jelitach i reabsorpcję tych pierwiastków w kanalikach nerkowych, korzystnie wpływa na mineralizację tkanki kostnej.
Witamina D jest niezbędna w procesie wzrostu organizmu oraz utrzymania dobrej kondycji kości i zębów, zwiększa odporność organizmu i wspiera profilaktykę onkologiczną. Niedobór witaminy D zakłóca przemianę fosforowo-wapniową w organizmie, co prowadzi do krzywicy - deformacji kości na skutek zaburzeń procesu mineralizacji.
W produktach roślinnych witamina D praktycznie nie występuje. Najwięcej witaminy D znajduje się w produktach rybnych - w tłuszczach rybnych i wątrobie dorsza. Dodatkowym źródłem witaminy D jest masło śmietankowe i jaja. Niestety, produkty rybne rzadko pojawiają się w dziecięcym jadłospisie, dlatego biologicznie aktywne dodatki do żywności (BAD) są ważnym źródłem tej witaminy.
Opinie o Junior Be Strong
Dodaj opinię o Junior Be Strong
Wybierz ocenę i napisz krótkie uzasadnienie.